Idag är det Internationella Downs syndrom-dagen.

Hur mår barn och vuxna med Downs syndrom i Bangladesh?


প্রকাশিত:
২১ মার্চ ২০২১ ১৮:৫৮

আপডেট:
২০ জুন ২০২১ ১১:৫২

Idag är det Internationella Downs syndrom-dagen.

Hur mår barn och vuxna med Downs syndrom i Bangladesh? I Bangladesh samlas alla typer av psykiska störningar, inklusive autism och Downs syndrom i samma kategori – inte bara Downs syndrom, utan alla mentala utmaningar kallas autism: Cerebral pares, intellektuell störning och Downs syndrom behandlas alla på samma sätt. Detta bevisar att människor inte har någon information eller kunskap om Downs syndrom, autism, och alla andra mentala diagnoser.

Det finns ingen separat behandling för Downs syndrom i Bangladesh.

Vad är Downs syndrom?

Downs syndrom är en speciell typ av genetiskt tillstånd där människor födda med Downs syndrom föds med en extra kopia av deras 21a kromosom. De yttre symtomen är: Att lära sig något nytt tenderar att ta längre tid än för de utan tillståndet; många har vissa fysiska symtom som att ögonen, tungan, öronen kan se något ovanliga ut; och i många fall ses också hjärtsjukdomar och magproblem.

Utöver Downs syndrom kan andra psykiska problem också utvecklas. Den genomsnittliga personen utan Downs syndrom är med benägna att ha Alzheimers sjukdom efter 65 års ålder, medan de med Downs syndrom är mer benägna att ha det efter 40 års ålder.

I Bangladesh betraktas personer med Downs syndrom som mentalt handikappade, men människor med Downs syndrom är mentalt friska och kan med stöd och hjälp från familjemedlemmar enkelt leva som medborgare i samhället.

বিষয়:


আপনার মূল্যবান মতামত দিন:


এই বিভাগের জনপ্রিয় খবর
Top