’Hefazat-e-Islam’ är ett farligt spel för regeringen i Bangladesh’


প্রকাশিত:
৩১ মার্চ ২০২১ ১২:১১

আপডেট:
২৬ সেপ্টেম্বর ২০২১ ০৬:২১

Nyligen besökte Indiens premiärminister Narendra Modi Bangladesh. Hans besök ägde rum i samband med 50-års självständighetsdagen i Bangladesh.

Folk har olika åsikter om Modis besök, på grund av att Modis historia om hindunationalism och hans muslimska förintelse i Gujarat inte är särskilt populär i Bangladesh.

Även om folket inte är överlyckliga, är de medvetna om de goda relationerna mellan Modi och premiärminister Sheikh Hasina. Många tycker att Sheikh Hasina skyddar sin makt genom goda relationer med premiärministern Modi under det senaste året. Modi själv är chef för ett religiöst parti och det finns en sekulär politisk kris i hans land.

Modis besök i Bangladesh har aldrig varit krisfritt för Sheikh Hasina, men den här gången har Hasinas lojala Hefazat-e- Islam ställt sig mot Sheikh Hasina! Massivt våld och skäck har Hefazat spridit i Bangladesh.

Detta är alarmerande för Sheikh Hasina. De gick ut på gatorna med medeltida vapen och jihadistiska aktiviteter för att visa hur kapabla de är egentligen. Och regeringen själv har bemyndigat dem med denna makt. Denna religiösa extremistgrupp har blivit en boomerang för regeringen.

Detta spel av politik med religion har blivit farligt för länderna. Farligt och sorgligt att de farliga religiösa grupperna är på väg att ta över allt.বিষয়: Sheikh Taslima Moon Sweden


আপনার মূল্যবান মতামত দিন:


এই বিভাগের জনপ্রিয় খবর
Top